>Tetë bjeshkatarë "prekin" majën e Bjeshkëve të Nemuna

>

Tetë bjeshkatarë të klubit Gjeravica, kanë arritur të ngjiten në majën më të lartë të Bjeshkëve të Nemuna, të dielën në mbrëmje, pas 17 orëve të marshimit nëpër borë.
Ekspedita u organizuar nga klubi i bjeshkatarisë “Hrid” nga Plava e Malit të Zi. Kjo është një nga ngjitjet më të vështira në Ballkan për shkak të udhëtimit të gjatë që duhet të bëhet dhe mungesës së plotë të infrastrukturës përkrahëse.


“Është një udhëtim i gjatë dhe mjaft i vështirë, kemi ecur mbi 17 orë pa u ndalur në mënyrë që të arrijmë deri te maja Jezercë. Është ndjenjë e papërshkrueshme kur gjendesh në maje të malit dhe i sheh tërë Bjeshkët e Nemuna si në pëllëmbë të dorës”, ka thënë Gjemajl Kelmendi, njëri nga bjeshkatarët veteran të Gjeravicës. Maja Jezercë gjendet në vijën kufitare mes të Malit të Zi dhe Shqipërisë dhe për këtë shkak gjatë tërë rrugës nuk ka shtëpi apo vende të cilat mund të shfrytëzohen për pushim.

Postuar te KOSOVË. Komentet te >Tetë bjeshkatarë "prekin" majën e Bjeshkëve të Nemuna Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: