>Zbardhja e dhëmbëve – rrezik

>

Zbardhja e dhëmbëve me përzierje të sodës bikarbone, hirit dhe peroksid hidrogjenit mund të shkrijë zmaltin, ashtu që dhëmbët duken edhe më të
errët sesa kanë qenë.

Stomatologët tërheqin vërejtjen se të rinjtë gjithnjë e më shumë po e rrezikojnë shëndetin e tyre, duke shfrytëzuar tretmanin e zbardhjes së dhëmbëve në shtëpi me përzierje të sodës bikarbone, hirit dhe peroksid hidrogjenit.
Dentistët tërheqin vërejtjen se kjo metodë mund të shkrijë zmaltin, ashtu që dhëmbët duken madje edhe më të errët sesa kanë qenë.
Soda shtëpiake është abrazive ashtu që mund tërësisht ta shkatërrojë zmaltin dhe ta errësojë dhëmbin, por edhe të shtojë ndjeshmërinë.
Kristalet e kripës mund të gërvishtin zmaltin, por edhe çdo tretman i cili përfshin thartinë, posaçërisht është i dëmshëm. /Telegrafi/
Advertisements
Postuar te Hulumtime, Mjekësi. Komentet te >Zbardhja e dhëmbëve – rrezik Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: