>Ajri i ndotur, shkaktari kryesor i sulmeve në zemër

>

Ajri i ndotur shkakton më shumë sulme në zemër se sa përdorimi i kokainës, kanë deklaruar gjatë ditës shkencëtarët britanikë, duke bërë publike rezultatet e një studimi.
Faktorë rreziku janë dhe përdorimi i marihuanës, zemërimi, seksi dhe infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes.
Hulumtuesit pohuan se në nivelin individual rreziku që ndotja e ajrit të shkaktojë sulm në zemër është relativisht e vogël, por, kur këto rreziqe të vogla aplikohen te një numër i madh i njerëzve, kërcënimi bëhet më evident, transmetojnë agjencitë./kn

Advertisements
Postuar te Studim. Komentet te >Ajri i ndotur, shkaktari kryesor i sulmeve në zemër Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: