>Moti ndryshon personalitetin e njeriut

>

Ndryshimet e motit kanë ndikim direkt në personalitetin e njeriut. Sipas një studimi të kryer nga Universiteti i Berlinit efekti i drejtpërdrejtë që ka moti në personalitetin e njeriut është vëtëtuar shkencërisht.
Studiuesit kanë dalë në përfundime të tilla pasi kanë studiuar 2000 persona. Rezultatet e studimit kanë nxjerrë se ka katër

kategori njerëzish që ndikohen nga ndryshimet e motit.
Ata që nuk influencohen në asnjë mënyrë nga moti apo ndërrimi i stinëve, ata që duan stinën e verës, ata që urrejnë shiun dhe ata që e adhurojnë shiun.

Nëse më parë mendohej që gjithë fajin e ka hëna që ccmend të gjithë, sipas Shekspirit, tashmë ‘bashkëfajtor është edhe moti’.

Por, nga kapricot e motit nuk mbeten pa prekur edhe fëmijët, të cilët sipas mjekëve bëhen njësoj si nënat e tyre në lidhje me ndryshimet e motit. Mëegjithëse nuk është vërtetuar akoma ndikimi i një efekti të tillë./bw

Advertisements
Postuar te Studim. Komentet te >Moti ndryshon personalitetin e njeriut Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: