>PDK nuk jep hollësi për takimin

>

Kryesia e Partisë Demokratike të Kosovës ka përfunduar mbledhjen, mirëpo asnjëri nga anëtarët e Kryesisë nuk ka folur pas takimit, ku janë diskutuar kërkesat e Aleancës Kosova e Re për bashkëqeverisje, përfshirë këtu edhe çështjen e presidentit.
Nuk bëhet të ditura konkluzionet e kësaj mbledhje, ndërkohë që nuk janë parë në mbledhje kryetari i PDK-së, Hashim Thaçi dhe sekretari i përgjithshëm, Jakup Krasniqi.
Pas takimit të Kryesisë së PDK-së, do të mbahet ai i Këshillit drejtues rreth orës 16:00, me ç’rast do t’i prezantohen qëndrimet e Kryesisë.
Ndryshe, bisedimet ndërmjet dy forcave politike për koalicionin e ri qeverisës janë vështirësuar për shkak të qëndrimeve të ndryshme për ndarjen e posteve të larta shtetërore.
Partia e biznesmenit Pacolli, Aleanca Kosova e Re ka këmbëngulur në postin e presidentit dhe disa ministri pasi sipas tyre aty do të kenë hapësirë të kontribuojnë për vendin, ndërkaq PDK thotë se nuk është e gatshme që t’i ofrojë Pacolli postin e presidentit meqenëse Kryesia e saj ka vendosur që për këtë post ta kandidojë Jakup Krasniqin, i cili aktualisht ushtron këtë pozitë. 

Advertisements
Postuar te KOSOVË, POLITIKË. Komentet te >PDK nuk jep hollësi për takimin Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: