>Mona Liza ishte burrë

>

Sipas disa studimeve të fundit që janë bërë mbi veprën e Leonardo da Vinci, Mona Liza i ngjan një mashkulli me emrin
Leonardo Salai, me të cilin Da Vinci ka jetuar për 20 vjet.

“Salai kishte tipare femërore dhe ngjan shumë edhe me disa piktura të tjera të bëra nga Da Vinci”, shpjegon Silvano Vinceti, president i Komitetit Kombëtar të Vlerave Historike.

Më tej, Vinceti shton: “Vepra nisi si një portret i Lisa Gherardini, por me kalimin e kohës u shndërrua në diçka tjetër. Da Vinci krijoi një portret të idealizuar dhe jo një portret të caktuar.”/tch

Postuar te Kuriozitet. Komentet te >Mona Liza ishte burrë Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: