Njeriu i parë në Hënë- fakt apo trillim?

Apollo 11 – Njeriu i parë në Hënë – fakt apo trillim?


Nje numer i madh njerezish, vejne ne dyshim vertetesine per lajmin se moduli lunar “Eagle” eshte leshuar ndonjehere ne Hene.


Shumica e bejne kete nga mendimi se teknologjia e fundviteve te gjashtedhjeta nuk mjaftonte per suksesin e kesaj ndermarrjeje.Te tjeret hyjne ne detale te materialeve te dokumentuara nga ky realizim. Pa harruar te cekin se ne secilen fotografi mungojne yjet ne qiell, etj si kjo.


Projekti Apollo ishte i gjere dhe perfshinte nje varg ndermarrjesh hapesinore. Mirepo ai i cili u shnderrua ne krenarine e gjithe njerezimit ishte segmenti i ndermarrjes, i njohur me emrin “Apollo 11”.


Keto jane te dhenat vitale te projektit:

Apollo 11 Lunar Module / EASEP
NSSDC ID: 1969-059C (shifra e katalogizimit)


Emrat tjere:
Apollo 11 LM/EASEP 
Eagle 
LM-5 
04041


Intervalet e realizimit te misionit:
Nisja: 16 July 1969 UT 13:32:00 (09:32:00 a.m. EDT)
Aterimi ne Hene: 20 July 1969 UT 20:17:40 (04:17:40 p.m. EDT)
Vendi i Aterimit: Sea of Tranquility (0.67 N, 23.47 E)
Kthimi ne Toke: 24 July 1969 UT 16:50:35 (12:50:35 p.m. EDT)

Ekuipazhi:
Neil A. Armstrong, commander
Michael Collins, command module pilot
Edwin E. Aldrin, Jr., lunar module pilot


Pershkrimi:
Moduli Lunar (ML) “Shqiponja” e Apollo 11 ishte vetura e pare ekipore qe tokezoi ne Hene. Ajo barti dy astronaute, Kapitenin Neil A. Armstrong dhe Pilotin e ML Edwin E. “Buzz” Aldrinin e Ri., njerezit e pare qe hecen ne Hene. 
ML poashtu iu ngarkua edhe Paketi Shkencor Eksperimanetal Paraprires Apollo (PSEPA), qe perfshinte disa eksperimente vetevetishme qe do te shkarkoheshin dhe te liheshin ne siperfaqen e Henes, si dhe aparateve tjera shkencore dhe atyre per grumbullimin e mostrave.Sa jeni te informuar ne lidhje me kete ngjarje (me e rendesishmja ne historine e pergjithshme te njerezimit), tani pas 36 vjetesh? 

Sa te bindshme jane gjithe ato qe keni pare dhe keni lexuar deri me sot ne lidhje me “hapin e pare te njeriut ne Hene”? 


Cilat jane te dhenat qe do te mund te komprometonin kete histori?

Ose cilat jane ato qe perkundrazi do te zhvleftesonin vellon e dyshimit qe ka mbeshtjellur kete ndermarrje titanike qysh nga koha e lajmeve te para se ishte realizuar ky projekt?
Postuar te Teori Konspirative. Komentet te Njeriu i parë në Hënë- fakt apo trillim? Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: