Filloi Kongresi i Dytë i Shoqatës së Kardiologëve të Kosovës

Prishtinë, 01.10.2010
Organizuar nga Shoqata e Kardiologëve të Kosovës, me mbështetje të Ministrisë së Shëndetësisë, filloi sot punën Kongresi i Dytë i Kardiologëve , gjegjësisht  kongresi i parë pas pranimit të kësaj shoqate në Shoqatën Evropiane të Kardiologëve. Në këtë kongres po marrin pjesë kryetari i sapozgjedhur i  Shoqatës Evropiane të Kardiologëve, Prof.dr. Panos Vardas, disa anëtarë të Bordit të SH.E. K. si dhe kryetarë të shoqatave nacionale të shteteve të regjionit: Kroacisë, Maqedonisë, Bosnjës.
Ministri i Shëndetësisë së Republikës së Kosovës, Dr. Bujar Bukoshi duke përshëndetur pjesëmarrësit tha se peshë të veçantë këtij tubimi shkencor i ka dhënë prania e profesionistëve më eminent të kardiologjisë evropiane.  “Sëmundjet e zemrës janë shkaktarët më të shpeshtë të sëmundshmërisë dhe vdekshmërisë, si në botë ashtu edhe në Kosovë, andaj në këtë kontekst ulja e incidencës së sëmunjeve të zemrës është një nga prioritetet strategjike të Ministrisë së Shëndetësisë, dhe kjo synohet të arrihet përmes programeve parandaluese, ngritjes së kuadrove profesionale, financimit më të mirë të shëndetësisë si dhe funksionalizimit të qëndrueshëm të kardiologjisë invazive e kardiokirurgjisë. Ky Kongres është rast i mirë për të mbështetë arritjet e këtyre qëllimeve strategjike të shëndetësisë kosovare, tha me këtë rast Ministri Bukoshi.
Dr. Irfan Daullxhiu, kryetar i Shoqatës së Kardiologëve të Kosvës tha se në këtë Kongres, në bashkëpunim me Shoqatën Evropiane të Kardiologëve organizohet për herë të parë sesioni i përbashkët “joint session”në mes të kardiologëve kosovar dhe atyre evropianë, me temën” Pamjaftueshmëria akute e zemrës”. 
Gjatë punës dy ditore të Kongresit, nga kardiologët evropianë do të prezentohen të arriturat më të reja nga fusha e kardiologjisë. 
Postuar te KOSOVË. Komentet te Filloi Kongresi i Dytë i Shoqatës së Kardiologëve të Kosovës Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: