Veturë apo Motoçiklet?

Peraves Monotracer
Peraves Ecomobile dhe Monotracer, Motoçikletat me Kabinë


Motoçikletat me Kabinë, nomenklaturë me dy rrota e mbyllur plotësisht, janë një koncept interesant i makinës ku pa marrë parasysh funksionimit të tyre, shoferët e automjeteve apo motoçikletave të thjeshtë duhet të jenë shumë të kujdesshëm gjatë ngasjes afër Motoçikletave Kabinë. Peraves, krijuesit e Ecomobile, Monotracer dhe së shpejti që do të zbulohet E-Tracer dhe X-Tracer.Me çmim konkurrues, janë të vetëdijshëm për gjendjen mendore që është e nevojshme për shoferët që ata të jenë të kënaqur me më pak se 4 rrota, ose për motoçiklistët që të pranojnë motoçikletën ku mund të fusin këmbët brenda saj.

Ecomobile
Ecomobile, motoçikleta e parë me kabinë, tashmë ekziston që 20 vjet, ajo ka provuar të jetë funksionale, argëtuese dhe e besueshme dhe pronarët e tyre mendojnë që ata janë një gjë qesharake. Kompania zvicerane kishte 10 prej tyre gjatë këtu në SHBA në vitin 1996 dhe kanë udhëtuar nga Atlanta në Montana në Arizona dhe mbrapa pa asnjë problem gjatë gjithë udhëtimit 3 javor, por shumica prej nesh nuk kanë parë ndonjë nga afër dhe është shumë vështirë të vlerësohet ky lloj i automjetit pa kaluar pak kohë me të.
Monotracer është modeli më i ri, i dizajnuar me një model të modifikuar, ka BMW K1200 fuqi me 130 hp, 14 gallon të karburantit, 155 mph dhe në një qëndrueshmëri të 75 mph me 47 MPG. Posedon klimë dhe ngrohje. Trupi është një përzierje e bërë nga qelqi, kevlari dhe endje të karbonit të lidhura me rrëshirë epoxy-resin që është e përforcuar me pëlhurë të trashë të aluminit.
Kjo motoçiklet e mbyllur ka rrota stabilizuese të vendosura për shpejtësi të ulëta, gjatë ndaljes poashtu edhe gjatë marshit të mbrapmë. Ato shtrihen ose tërhiqen në një interval kohor rreth gjysmë sekonde dhe janë të “mbikëqyrura me kompjuter.” Gjatë tërheqjes, rrotat stabilizuese janë të ekspozuara dhe të zbritura në një shkallë prej 52 gradë, një kënd mjaft mbresëlënës për disa manovra me shpejtësi të lartë.
Timoni i motoçikletës kontrollon drejtimin dhe ul shpejtësinë e cila varet sipas uljes tënde në ulësen përkatëse, ju jap përshtypjen e të qënit në një kabinë aeroplani. Ajo në fakt duket shumë argëtuese dhe performanca duket të jetë vërtet e mirë, më shumë se e mjaftueshme për të hequr pluhurin në mënyrë të lehtë dhe është shumë e lehtë të ngasësh si të ishte një motoçikletë e thjeshtë.



Stili i trupit Monotracer duket shumë aerodinamik edhe pse nuk është ajo që unë do ta konsideroja e bukur, termi funksionim tërheqës do të ishte më i saktë. Pasi të keni marrë një udhëtim me shpejtësi të lartë duke kapur çdo kthesë me lehtësi, unë vë bast se do të filloj të duket shumë më e mirë. Gjithashtu, duket të jetë një përmirësim i konsiderueshëm për sa i përket origjinalit – Ecomobile.
http://www.youtube.com/v/VbdkZB9-Sd4?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6Monotracer-i i ri ka çmimin prej 52.000 EURO, ($73,500), kështu që është vlerë e paaritshme për shumë blerës, por poashtu ekskluziviteti mund të jetë një tërheqje e fortë. 


Në këtë video marr nga YouTube shihet se si Jeremy nga Top Gear provon një Ecomobile.
/AD/EK/











.
Postuar te Teknologji. Komentet te Veturë apo Motoçiklet? Janë të Mbyllura

Veturë apo Motoçiklet?

Peraves Monotracer
Peraves Ecomobile dhe Monotracer, Motoçikletat me Kabinë


Motoçikletat me Kabinë, nomenklaturë me dy rrota e mbyllur plotësisht, janë një koncept interesant i makinës ku pa marrë parasysh funksionimit të tyre, shoferët e automjeteve apo motoçikletave të thjeshtë duhet të jenë shumë të kujdesshëm gjatë ngasjes afër Motoçikletave Kabinë. Peraves, krijuesit e Ecomobile, Monotracer dhe së shpejti që do të zbulohet E-Tracer dhe X-Tracer.Me çmim konkurrues, janë të vetëdijshëm për gjendjen mendore që është e nevojshme për shoferët që ata të jenë të kënaqur me më pak se 4 rrota, ose për motoçiklistët që të pranojnë motoçikletën ku mund të fusin këmbët brenda saj.

Ecomobile
Ecomobile, motoçikleta e parë me kabinë, tashmë ekziston që 20 vjet, ajo ka provuar të jetë funksionale, argëtuese dhe e besueshme dhe pronarët e tyre mendojnë që ata janë një gjë qesharake. Kompania zvicerane kishte 10 prej tyre gjatë këtu në SHBA në vitin 1996 dhe kanë udhëtuar nga Atlanta në Montana në Arizona dhe mbrapa pa asnjë problem gjatë gjithë udhëtimit 3 javor, por shumica prej nesh nuk kanë parë ndonjë nga afër dhe është shumë vështirë të vlerësohet ky lloj i automjetit pa kaluar pak kohë me të.
Monotracer është modeli më i ri, i dizajnuar me një model të modifikuar, ka BMW K1200 fuqi me 130 hp, 14 gallon të karburantit, 155 mph dhe në një qëndrueshmëri të 75 mph me 47 MPG. Posedon klimë dhe ngrohje. Trupi është një përzierje e bërë nga qelqi, kevlari dhe endje të karbonit të lidhura me rrëshirë epoxy-resin që është e përforcuar me pëlhurë të trashë të aluminit.
Kjo motoçiklet e mbyllur ka rrota stabilizuese të vendosura për shpejtësi të ulëta, gjatë ndaljes poashtu edhe gjatë marshit të mbrapmë. Ato shtrihen ose tërhiqen në një interval kohor rreth gjysmë sekonde dhe janë të “mbikëqyrura me kompjuter.” Gjatë tërheqjes, rrotat stabilizuese janë të ekspozuara dhe të zbritura në një shkallë prej 52 gradë, një kënd mjaft mbresëlënës për disa manovra me shpejtësi të lartë.
Timoni i motoçikletës kontrollon drejtimin dhe ul shpejtësinë e cila varet sipas uljes tënde në ulësen përkatëse, ju jap përshtypjen e të qënit në një kabinë aeroplani. Ajo në fakt duket shumë argëtuese dhe performanca duket të jetë vërtet e mirë, më shumë se e mjaftueshme për të hequr pluhurin në mënyrë të lehtë dhe është shumë e lehtë të ngasësh si të ishte një motoçikletë e thjeshtë.



Stili i trupit Monotracer duket shumë aerodinamik edhe pse nuk është ajo që unë do ta konsideroja e bukur, termi funksionim tërheqës do të ishte më i saktë. Pasi të keni marrë një udhëtim me shpejtësi të lartë duke kapur çdo kthesë me lehtësi, unë vë bast se do të filloj të duket shumë më e mirë. Gjithashtu, duket të jetë një përmirësim i konsiderueshëm për sa i përket origjinalit – Ecomobile.
http://www.youtube.com/v/VbdkZB9-Sd4?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6Monotracer-i i ri ka çmimin prej 52.000 EURO, ($73,500), kështu që është vlerë e paaritshme për shumë blerës, por poashtu ekskluziviteti mund të jetë një tërheqje e fortë. 


Në këtë video marr nga YouTube shihet se si Jeremy nga Top Gear provon një Ecomobile.
/AD/EK/











.
Postuar te Teknologji. Komentet te Veturë apo Motoçiklet? Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: