Lubjana e përmbytur nga shirat. Një vajzë gjeti vdekjen.

Foto: Nenad Dugi/Cropix

Për shkak të shirave të dendura dhe të niveleve të larta të ujit sonte në Slloveni shumë vende rrezikohen nga përmbytjet dhe nga rrëshqitja e tokës. Një vajzë gjeti vdekjen në një përrua.
Disa pjesë të Lubjanës janë plotësisht nën ujë, gjithashtu edhe disa fshatra përreth. Pa energji elektrike kanë mbetur më shumë se 3000 banorë të Ljubljanës.

Shiu filloj të bjerë në mengjes dhe gjatë natës u rrit niveli i ujit në të gjithë lumenjtë. Në perëndim të Sllovenisë shiu u ndal, si dhe së shpejti pritet të ndalet në pjesën tjetër të vendit. Situata në Lubjanë ka filluar të përmirësohet.
Një valë e përmbytjeve pritet të përfshijë edhe Zagrebin rreth orës 22-24, kur niveli i ujit do të rritet në rreth 450 centimetra dhe të stabilizohet në atë nivel. / INDEX.HR

Postuar te RAJONI. Komentet te Lubjana e përmbytur nga shirat. Një vajzë gjeti vdekjen. Janë të Mbyllura

Lubjana e përmbytur nga shirat. Një vajzë gjeti vdekjen.

Foto: Nenad Dugi/Cropix

Për shkak të shirave të dendura dhe të niveleve të larta të ujit sonte në Slloveni shumë vende rrezikohen nga përmbytjet dhe nga rrëshqitja e tokës. Një vajzë gjeti vdekjen në një përrua.
Disa pjesë të Lubjanës janë plotësisht nën ujë, gjithashtu edhe disa fshatra përreth. Pa energji elektrike kanë mbetur më shumë se 3000 banorë të Ljubljanës.

Shiu filloj të bjerë në mengjes dhe gjatë natës u rrit niveli i ujit në të gjithë lumenjtë. Në perëndim të Sllovenisë shiu u ndal, si dhe së shpejti pritet të ndalet në pjesën tjetër të vendit. Situata në Lubjanë ka filluar të përmirësohet.
Një valë e përmbytjeve pritet të përfshijë edhe Zagrebin rreth orës 22-24, kur niveli i ujit do të rritet në rreth 450 centimetra dhe të stabilizohet në atë nivel. / INDEX.HR

Postuar te RAJONI. Komentet te Lubjana e përmbytur nga shirat. Një vajzë gjeti vdekjen. Janë të Mbyllura

Vala e ujit arrin në Zagreb!

marrë nga index.hr

Niveli i ujit në Sava në Zagreb për 50 vjet nuk ishte aq i lartë sa sot. Në mesditë u mat 427 centimetra, dhe niveli i ujit do të rritet. shërbimet kompetente janë të gatshëm për një valë të ujit që mendohet se do të përfshinë Zagrebin rreth orës 22-24, kur niveli i ujit do të rritet në rreth 450 centimetra dhe të stabilizohet në atë nivel.
“Ne besojmë se nuk është ndonjë problem. Do ta mbijetojmë këtë valë me sukses me që ne tashmë ishim të gatshëm për një gjë të tillë” siguroi banorët drejtori i përgjithshëm i ujrave kroate  Jadranko Husarić në një konferencë për shtyp në mjediset e Mbrojtjes Kombëtare dhe ShpëtimitAi theksoi se situata është shumë më keq në Slloveni se sa në Kroaci, në Lubjanë ra 317 litra shi për metër katror, ndërsa në Zagreb ra vetëm 80 litra për metër katror.

marrë nga index.hr

Trafiku i vështirë për shkak të shiut dhe përmbytjet
Auto Klubi kroat paralajmëron shoferët që për shkak të shiut të rëndë nëpër rrugë ka disa dhjetëra centimetra ujë. / index.hr /

Postuar te RAJONI. Komentet te Vala e ujit arrin në Zagreb! Janë të Mbyllura

Vala e ujit arrin në Zagreb!

marrë nga index.hr

Niveli i ujit në Sava në Zagreb për 50 vjet nuk ishte aq i lartë sa sot. Në mesditë u mat 427 centimetra, dhe niveli i ujit do të rritet. shërbimet kompetente janë të gatshëm për një valë të ujit që mendohet se do të përfshinë Zagrebin rreth orës 22-24, kur niveli i ujit do të rritet në rreth 450 centimetra dhe të stabilizohet në atë nivel.
“Ne besojmë se nuk është ndonjë problem. Do ta mbijetojmë këtë valë me sukses me që ne tashmë ishim të gatshëm për një gjë të tillë” siguroi banorët drejtori i përgjithshëm i ujrave kroate  Jadranko Husarić në një konferencë për shtyp në mjediset e Mbrojtjes Kombëtare dhe ShpëtimitAi theksoi se situata është shumë më keq në Slloveni se sa në Kroaci, në Lubjanë ra 317 litra shi për metër katror, ndërsa në Zagreb ra vetëm 80 litra për metër katror.

marrë nga index.hr

Trafiku i vështirë për shkak të shiut dhe përmbytjet
Auto Klubi kroat paralajmëron shoferët që për shkak të shiut të rëndë nëpër rrugë ka disa dhjetëra centimetra ujë. / index.hr /

Postuar te RAJONI. Komentet te Vala e ujit arrin në Zagreb! Janë të Mbyllura

Kroatët hanë mbeturinat e Evropes

Mediet kroate para pak kohësh zbuluan parregullsi në industrinë përpunuese ushqimore lidhur me mishin dhe produktet e mishit. 
Mes tjerash u zbulua se një pjesë e mishit që e importon Kroacia, ka qenë e ngrirë që para 10 e më shumë viteve dhe se nëpër rafte të shitoreve gjendet edhe mish me etiketa të rrejshme dhe me afat të skaduar. Mirëpo, përgjegjësit në krye të qeverisë pohuan se gjithçka është në rregull. Pas kësaj, Kroacia po ballafaqohet tashti edhe me “aferën e perimeve dhe pemëve”. 

Televizionit të Kroacisë i ka rënë në duar revista interne (Buzin Buzz) e ambasadës amerikane në Zagreb, në të cilën autori ka konstatuar pos tjerash se mbi 70 për qind e pemëve dhe të perimeve në Kroaci janë të klasës së dytë të cilësisë, që do të thotë pemë dhe perime që në BE do të përdorej për përpunim ose për hedhje në bërllok.

Autori i këij shkrimi shton me ironi se kjo ka së paku një përparësi: Kroacia ndihmon në ulje e sasive të bërllokut evropian. 
Natyrisht, ambasada amerikane në Zagreb u paraqit me kumtesë për të thënë se shkrimi i botuar në revistën interne nuk paraqet qëndrimin e qeverisë amerikane dhe se a është vetëm rezultat i konstatimeve të një qytetari amerikan, i cili momentalisht jeton në Zagreb. Mirëpo, me konstatimet e tij pajtohen shumica në Kroaci.

Postuar te RAJONI. Komentet te Kroatët hanë mbeturinat e Evropes Janë të Mbyllura

Kroatët hanë mbeturinat e Evropes

Mediet kroate para pak kohësh zbuluan parregullsi në industrinë përpunuese ushqimore lidhur me mishin dhe produktet e mishit. 
Mes tjerash u zbulua se një pjesë e mishit që e importon Kroacia, ka qenë e ngrirë që para 10 e më shumë viteve dhe se nëpër rafte të shitoreve gjendet edhe mish me etiketa të rrejshme dhe me afat të skaduar. Mirëpo, përgjegjësit në krye të qeverisë pohuan se gjithçka është në rregull. Pas kësaj, Kroacia po ballafaqohet tashti edhe me “aferën e perimeve dhe pemëve”. 

Televizionit të Kroacisë i ka rënë në duar revista interne (Buzin Buzz) e ambasadës amerikane në Zagreb, në të cilën autori ka konstatuar pos tjerash se mbi 70 për qind e pemëve dhe të perimeve në Kroaci janë të klasës së dytë të cilësisë, që do të thotë pemë dhe perime që në BE do të përdorej për përpunim ose për hedhje në bërllok.

Autori i këij shkrimi shton me ironi se kjo ka së paku një përparësi: Kroacia ndihmon në ulje e sasive të bërllokut evropian. 
Natyrisht, ambasada amerikane në Zagreb u paraqit me kumtesë për të thënë se shkrimi i botuar në revistën interne nuk paraqet qëndrimin e qeverisë amerikane dhe se a është vetëm rezultat i konstatimeve të një qytetari amerikan, i cili momentalisht jeton në Zagreb. Mirëpo, me konstatimet e tij pajtohen shumica në Kroaci.

Postuar te Tjera. Komentet te Kroatët hanë mbeturinat e Evropes Janë të Mbyllura

Soni Malaj edhe pas marteses zhvishet

Soni Malaj edhe pas martesës nuk le anash muzikën por njëkohësisht gjenë kohë që të kujdeset edhe për profilin e saj në Facebook, tashmë si një femër me linja të bukura dhe shumë sexy.
Siç e shihni në këtë foto, këngëtarja e veshur me bikini ngjyrë të verdhë pozon si një profesioniste e vërtetë duke i dhënë pompozitet trupit.

Postuar te Show-Biz. Komentet te Soni Malaj edhe pas marteses zhvishet Janë të Mbyllura
Këtë e pëlqejnë %d blogues: